LIMINGAN KOULUTUSKESKUS

  • sijaitsee Limingassa, 25 km Oulusta etelään
  • 34 (+ 2) sijaishuoltopaikkaa
  • erityinen huolenpito: Joukola (4+1) ja Parkki (4+1)
  • vaativa kasvatus (osastohoito): Amiko (5), Mäkelä (5), Veikkonen (5) ja Ritola (4)
  • vaativa kasvatus (itsenäistyminen): Johtola (6)
  • Kylliälän koulu
  • 64 sosiaali-, terveys- ja opetusalan ammattilaista

Limingan koulutuskeskuksen kivijalka on erityinen huolenpito, josta monen nuoren sijoitus alkaa. Erityisen huolenpidon jakson aikana keskitytään nuoren psyykkisen olon vakauttamiseen ja kokonaistilanteen arvioimiseen. Jakson myötä nuoren vointi parantuu usein niin, että hän voi palata ns. normiarkeen.

 

Sekä erityisessä huolenpidossa että vaativan kasvatuksen osastoilla nuorella on kaksi omaohjaajaa. Omaohjaajat pitävät erityistä huolta oman nuorensa asioista. Yhdessä tekemisen, arkisen ohjauksen ja perhetyön avulla vuorovaikutus nuoreen syvenee niin, että hänen kanssaan iloitaan hyvistä tapahtumista, lohdutetaan huonoina päivinä ja tuetaan, kun jokin hankala asiaa vaatii muutosta. Omaohjaajien lisäksi kaikki tiimin jäsenet hoitavat kaikkien nuorten asioita työvuoronsa aikana.

Nuoren kasvun tukena ovat virassa toimivat erityistyöntekijät: lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, psykologi, erikoissairaanhoitaja ja sosiaalityöntekijä. Nämä erityistyöntekijät muodostavat moniammatillisen tiimin. Moniammatillisen tiimin työskentelyssä pyritään tietojen, taitojen, tehtävien ja kokemusten jakamisella jonkin yhteisen päämäärän saavuttamiseen yhdessä nuoren ja hänen perheensä kanssa.

 

Limingan koulutuskeskuksessa toimii Kylliälän koulu. Siellä kaikkien nuorten koulunkäynti suunnitellaan yksilöllisesti. Pääkoulussa on kolme opetusryhmää ja molemmilla erityisen huolenpidon osastoilla omat ryhmänsä. Jokaisessa opetusryhmässä on erityisopettaja. Lisäksi koululla toimii kolme koulunkäyntiavustajaa. Opiskelun lisäksi koululta tehdään paljon retkiä, järjestetään leirikouluja ja osallistutaan sekä urheilu- että kulttuuritapahtumiin.

 

Nuorilla on mahdollisuus monipuoliseen vapaa-ajanviettoon. Suosittua on käydä kuntosalilla, tehdä musiikkia musiikkistudiolla tai pelata salibandyä. Lisäksi voi harrastaa kiipeilyä liikuntasalin kiipeilyseinällä, pelata biljardia, luistella ja pelata jääkiekkoa tai heitellä frisbeetä pihapiiriin tehdyllä frisbeegolf -radalla. Monet nuoret harrastavat lähialueen urheiluseuroissa esim. jalkapalloa tai tanssia. Limingan Rantakylän virkistysalueella voi käydä uimassa, lenkkeillä, retkeillä tai vaikka hiihtää talvella.

 

Työyhteisössä on kehitetty laadunhallintajärjestelmä KARTTA, jonka keskiössä on nuori ja hänen hyvinvointinsa. Se on arjen työväline, josta löytyy kaikki tarvittava apu siihen, että toiminta on laadukasta, avointa, turvallista ja sujuvaa. KARTASSA toimintaa kehitetään mm. asiakaspalautteiden ja aloitteiden avulla. Nuoret ja vanhemmat voivat tehdä aloitteita ja antaa palautetta, jotka käsitellään aina laitoksen johtoryhmässä.

© Valtion koulukodit 2019

Tietosuojailmoitus     |     Ulkoasu ja toteutus Dippi Design