Care Day päivää vietetään Valtion koulukodeissa 21.2.2020

Care Day päivää vietetään valtion koulukodeissa 21.2.2020

Care Day -päivänä juhlistetaan sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä.

Päivän ideana on nostaa esiin sijoitettujen lasten ja nuorten ääntä ja oikeuksia sekä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta. Care Day -juhlapäivän taustalla on ajatus, että jokainen lapsi sijaishuollossa kokee olevansa arvostettu ja rakastettu ja näkee maailman täynnä mahdollisuuksia.


Sä olet just jees!

Valtion koulukodeissa Care Day-päivää juhlitaan monin eri tavoin nostamalla esiin jokaisen nuoren ainutlaatuisuus. Juhlapäivää vietetään yhdessä maljoja nostaen ja juhlakahveja juoden. Nuoret valmistavat omia Care Day -lippuja, jotka saavat iloisesti hulmuta tänä tärkeänä päivänä ja tästä lähtien myös tulevina vuosina.

Päivän ohjelmassa on muun muassa paintballia, yhteistä leffan katsomista, elämyspedagogista seikkailua, yhteistä juhla-aterian valmistusta, pieniä henkilökohtaisia muistamisia omahoitajilta, herkkuhetkiä ja ennen kaikkea yhdessä oloa. Koulukotikouluissa päivä päättyy yhteiseen hymypiiriin, jossa nimetään jokaisen vahvoja puolia ja kiitetään hyvistä teoista viikon ajalta.

Care Day -logo

Lisätietoja Pesäpuun sivuilta