Vapaa-aika

Previous slide
Next slide

Valtion koulukodeissa vapaa-ajan toiminta on monimuotoista ja erilaisten harrastusten pariin kannustaminen on keskeinen osa nuoren hyvinvoinnin tukemista. Mieleisestä harrastuksesta nuori saa usein itsetuntoa ja itseilmaisua vahvistavia onnistumisen kokemuksia sekä energiaa arkeen. Mikäli nuorella ei ole omaa harrastusta hänen tullessaan koulukotiin, hänelle pyritään löytämään jokin mieleinen harrastus. Harrastuksista sovittaessa pyritään ottamaan huomioon nuorten yksilölliset toiveet ja selvitetään mahdollisuudet jatkaa aikaisempaa harrastusta.

Koulukodeissa harrastetaan ympäri vuoden monipuolisesti ja toimintaa rytmittävät koulun lukuvuosi ja vuodenajat. Koulukodit tukevat nuoria harrastamaan niin liikuntaa kuin kulttuuriakin ja yksilöharrastusten lisäksi koulukotien urheilu- ja kulttuuriyhdistys järjestää vuoden mittaan useita yhteisöllisiä tapahtumia.

Valtion koulukodit tarjoavat monenlaisia aktiviteetteja, kuten kalastusta, melontaa, laskettelua, ratsastusta, tanssia, kiipeilyä tai musiikin tekoa.