Vertaistukea ja kokemuksia

Vertaistuella on tärkeä merkitys nuoren ihmisen elämässä. Kuuntelemalla ja lukemalla muiden elämäntarinoita ja kokemuksia voi saada uutta näkökulmaa ja perspektiiviä myös omaan elämäänsä. Omaa oloa voi huojentaa tieto siitä, että muillakin nuorilla on samanlaisia kokemuksia ja vaikeistakin elämäntilanteista voi selvitä.

Nuorten Turvasataman puhe- ja tekstichat on auki 24/7. Turvasatama tarjoaa 13‒29 -vuotiaille lastensuojelun palveluissa oleville ja olleille nuorille turvallisen yhteisön, jossa on mahdollista osallistua yhteiseen tekemiseen itselleen sopivalla tavalla.

101 tarinaa lastensuojelusta.

Valtion koulukodit – Huolenpidon, tuen ja kannustuksen tiellä.

Kokemusasiantuntijoiden ajatuksia – Vuorelan koulukoti

Järjen ääni 2016 – Nuoren ajatuksia elämästä rapin muodossa.

Saa unelmoida

Saa unelmoida - Lapsen oikeudet

Jokaisella lapsella on oikeus tulevaisuuteen!

#SaaUnelmoida-kampanja rohkaisee lapsia ja nuoria unelmoimaan sekä tavoittelemaan itsensä näköistä tulevaisuutta.

Kampanjassa on mukana 11 julkisuudesta eri tavoin tunnettua henkilöä, jotka jakavat videoilla omat lapsuuden unelmansa ja kannustavat lapsia ja nuoria uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Mistä tubettaja Joona Hellman unelmoi yläkoulussa? Millaisia vinkkejä olympialaisissakin Suomea edustanut Kiira Korpi antaa unelmien tavoitteluun? Millaisia haaveita opetus- ja kulttuuriministeri Li Anderssonilla oli lapsena?

Kampanja syntyi kirkkonummelalaisen Veikkolan koulun nuorten saamasta ideasta. Nuoret toivoivat sosiaaliseen mediaan kampanjaa, jossa he voisivat kuulla politiikoilta, urheilijoilta ja muusikoilta viestejä siitä, mistä nämä ovat unelmoineet ollessaan lapsia.

Kuka tällä kertaa jakaa oman unelmansa?

Katso video, niin tiedät mistä lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen haaveili lapsena.